Suroviny:
- 800 g očištěných slávek
- šalotka
- 3 stroužky česneku
- máslo
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 dl světlého piva
- čerstvá listová petržel
- 4 plátky bagety
- sůl, pepř
Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme lžíci dijonské hořčice. Mušle vypereme ve vodě, očistíme a vhodíme je do pánve, zalijeme pivem a necháme pod pokličkou vařit. Podle chuti osolíme, opepříme a hojně zasypeme nasekanou čerstvou petrželkou. Po pár minutách se slávky otevřou, vyndáme je a vzniklou omáčku ještě chvilku povaříme, aby zhoustla. Pak omáčku nalijeme na mušle a můžeme servírovat s plátky ogrilované bagetky potřené česnekem.
Zdroj: PEČENÉ SLÁVKY NA PIVU; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-3-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 01.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář