Na 4 porce:
- 600 g filetu candáta
- sůl, pepř,
- 1 lžíce oleje,
- 1 lžíce másla,
- 1 stroužek česneku,
- 1 snítka tymiánu,
na salát:
- směs listových salátů (špenát, mangold, rukola, lolo rosso, dubáček, čekanka, medvědí česnek),
- 4 ředkvičky na ozdobu,
Na dresink:
- 100 ml slunečnicového oleje,
- 50 ml olivového oleje,
- 50 ml bílého vinného octa,
- 2 lžíce medu,
- sůl, pepř,
- 1 šalotka nakrájená nahrubo.
Filety z candáta osolíme a opeříme. Dáme kůží na rozpálenou pánev, přidáme máslo, stroužek česneku, tymián. Zprudka opečeme ze
strany kůže a vložíme do vyhřáté trouby upečenou kůží nahoru. Pečeme při 200 °C asi 5 minut v rozehřáté troubě.
Salátové listy potrháme a smícháme v míse. Do mixeru vložíme všechny ingredience na dresink a umixujeme dresink. Vlijeme na salát a promícháme.
Na talíř naskládáme salát, přidáme opečenou rybu a dozdobíme nasekanou ředkvičkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/grilovany-candat-s-listovym-salatem-14-7-2009.html
Poslední tip, trik či komentář