reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený candát s míchaným listovým salátem

Na 4 porce:

  • 600 g filetu candáta
  • sůl, pepř,
  • 1 lžíce oleje,
  • 1 lžíce másla,
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 snítka tymiánu,

na salát:

  • směs listových salátů (špenát, mangold, rukola, lolo rosso, dubáček, čekanka, medvědí česnek),
  • 4 ředkvičky na ozdobu,

Na dresink:

  • 100 ml slunečnicového oleje,
  • 50 ml olivového oleje,
  • 50 ml bílého vinného octa,
  • 2 lžíce medu,
  • sůl, pepř,
  • 1 šalotka nakrájená nahrubo.

Filety z candáta osolíme a opeříme. Dáme kůží na rozpálenou pánev, přidáme máslo, stroužek česneku, tymián. Zprudka opečeme ze
strany kůže a vložíme do vyhřáté trouby upečenou kůží nahoru. Pečeme při 200 °C asi 5 minut v rozehřáté troubě.
Salátové listy potrháme a smícháme v míse. Do mixeru vložíme všechny ingredience na dresink a umixujeme dresink. Vlijeme na salát a promícháme.
Na talíř naskládáme salát, přidáme opečenou rybu a dozdobíme nasekanou ředkvičkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/grilovany-candat-s-listovym-salatem-14-7-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.