4 porce
Zelenina
- 2 červené papriky
- 2 cukety
- 1 lilek
- olivový olej
- drcený černý pepř
- drcené nové koření
- plocholistá petrželka
Candát
- 800 g filetu z candáta
- citronová kůra
- 2 dl světlého ležáku 10−11°
- panenský olivový olej
- maldonská sůl
Lilek, cuketu a papriky nakrájíme na větší kusy, promícháme s olivovým olejem, drceným pepřem a novým kořením, nasekanou plocholistou petrželkou a pečeme na olejem potřeném grilu dozlatova. Když zeleninu na grilu obrátíme, vložíme na gril předem marinovanou rybu.
Očištěné porce candáta prokrojíme lehce na kůži. Rybu vložíme do mísy, nastrouháme na ni citronovou kůru, zakápneme olejem, zalijeme pivem a necháme půl hodiny odležet. Poté vložíme na gril a po upečení osolíme. Podáváme s grilovanou zeleninou a bílým pečivem.
Zdroj: Pečený candát v pivní marinádě s grilovanou zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1254-peceny-candat-v-pivni-marinade-s-grilovanou-zeleninou/ [On-line 19.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář