reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený candát v pivní marinádě s grilovanou zeleninou

4 porce

Zelenina

  • 2 červené papriky
  • 2 cukety
  • 1 lilek
  • olivový olej
  • drcený černý pepř
  • drcené nové koření
  • plocholistá petrželka

Candát

  • 800 g filetu z candáta
  • citronová kůra
  • 2 dl světlého ležáku 10−11°
  • panenský olivový olej
  • maldonská sůl

Lilek, cuketu a papriky nakrájíme na větší kusy, promícháme s olivovým olejem, drceným pepřem a novým kořením, nasekanou plocholistou petrželkou a pečeme na olejem potřeném grilu dozlatova. Když zeleninu na grilu obrátíme, vložíme na gril předem marinovanou rybu.

Očištěné porce candáta prokrojíme lehce na kůži. Rybu vložíme do mísy, nastrouháme na ni citronovou kůru, zakápneme olejem, zalijeme pivem a necháme půl hodiny odležet. Poté vložíme na gril a po upečení osolíme. Podáváme s grilovanou zeleninou a bílým pečivem.

Zdroj: Pečený candát v pivní marinádě s grilovanou zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1254-peceny-candat-v-pivni-marinade-s-grilovanou-zeleninou/ [On-line 19.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.