Na 4 porce budeme potřebovat:
- 2 pstruhy,
1 lžíci mořské soli,
4 stonky kopru,
2 větvičky tymiánu,
3 lžíce olivového oleje
Na špenát:
- 2 lžíce másla,
- 1 šalotku posekanou nadrobno,
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky,
- 1 lžíci piniových oříšků,
- 1 řapík celeru,
- 200 ml bílého vína,
- 500 g špenátových listů,
- 4 cherry rajčata
Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným koprem a tymiánem. Kůži na filetech nařízneme a vetřeme do nich bylinkovou sůl. Lehce je pokapeme olivovým olejem. Filety vložíme do rozpálené pánve kůží dolů a opečeme. Pak je obrátíme a odstavíme z ohně.
Připravíme špenát. Do pánve dáme máslo, šalotku, česnek, pinie, řapík celeru pokrájený na kousky, bílé víno a svaříme. Pak přidáme špenát, promícháme a necháme zavadnout. Přidáme cherry rajčata, prohřejeme a servírujeme s filety.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/peceny-filet-ze-pstruha-s-letnim-spenatem.html
Poslední tip, trik či komentář