reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený králík v zelenině na pivu s chlupatým knedlíkem

4 porce

  • 1 celý králík
  • 150 g špeku
  • 80 g sádla
  • 2 mrkve
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 1 velká cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 6 lístků šalvěje
  • 6 bobkových listů
  • 6 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • 500 ml 10° piva
  • mletý pepř
  • sůl

Králíka naporcujeme a maso protkneme slaninou, opepříme a osolíme.

Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a vypečeme, přidáme sádlo, na kostičky nakrájenou zeleninu a nasekaný česnek, šalvěj a koření. V základu opečeme králičí kusy ze všech stran a podlijeme pivem. Přidáme koření a vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C na jednu hodinu. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme „na barvu“.

Chlupaté knedlíky

  • 600 g brambor typu C
  • 350−400 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 1 lžíce sádla nebo oleje

Oškrábané brambory nastrouháme, vymačkáme a přebytečnou vodu slijeme. Brambory smícháme s moukou, vejcem, olejem, nasekanou petrželkou a solí. Lžící vykrajujeme knedlíky a vaříme v osolené vodě. Knedlíky vždy po vhození do vody podebereme, aby se nepřichytily ke dnu. Podle velikosti knedlíků vaříme asi 7 minut. Uvařené knedlíky promícháme se sádlem nebo olejem a podáváme.

Zdroj: Pečený králík v zelenině na pivu s chlupatým knedlíkem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1492-peceny-kralik-v-zelenine-na-pivu-s-chlupatym-knedlikem/ [On-line 11.10.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


5 + = dvanáct


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.