reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený losos s ořechovým glazé

4 porce

Ingredience

  • Filet lososa s kůží
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej
  • 200 ml hnědého másla
  • 1 až 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 ks šalotky
  • 4 lžíce vlašských ořechů
  • 1 svazek pažitky

Nejprve zkontrolujeme, jestli ve filetu nezůstaly kosti. Prsty jedeme po mase ryby. Kde ucítíme velkou kost, vytáhneme ji pinzetou. Odkrojíme dvě porce a zbytek filetu dáme do lednice. Porci osolíme a opepříme.

Nakrájený česnek, zázvor a chilli v pánvi orestujeme. Vezmeme si další pánev a rozehřejeme na ní olej. Začneme opékat lososa. Rybou zprvu nehýbeme a nesnažíme se ji od pánve odtrhnout. Po chvíli otočíme.

Mezitím si připravíme ořechové glazé. Nakrájíme šalotku a pažitku. V kastrůlku si rozpustíme hnědé máslo, vsypeme šalotku, pažitku, ořechy a sójovou omáčku. Vše prohřejeme.

Zkontrolujeme, jestli už jsou filety opečené. Pozor, ryba se nesmí péct příliš dlouho, aby nebyla vysušená. Nakonec na talíř naservírujeme filet ryby a přelijeme ho ořechovým glazé.

Zdroj: Pečený losos s ořechovým glazé; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1683-peceny-losos-s-orechovym-glaze/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.