Suroviny
- pstruh 5 ks
- máslo 1/2
- citrón 1 ks
- česnek 1 stroužek
- pórek 4 ks
- sůl
- brambor 1,5 kg
- anglická slanina
- sůl
- pepř
Pstruhy omyjeme, očistíme a vložíme do pekáče, pokryjeme kolečky citronu, potřeme česnekem, osolíme, pokryjeme vločkami másla a kolečky pórku. Nejprve pečeme 10 minut na 200 stupňů a poté asi 20 minut na 150 stupňů. Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají. Mezitím osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou slaninu a pórek. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Přidáme připravenou směs a dle potřeby ohřáté mléko.
Zdroj: Pečený pstruh se šťouchaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-pstruh-se-stouchanym-bramborem [On-line 25.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář