reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený pstruh se šťouchaným bramborem

Suroviny

  • pstruh 5 ks
  • máslo 1/2
  • citrón 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • pórek 4 ks
  • sůl
  • brambor 1,5 kg
  • anglická slanina
  • sůl
  • pepř

Pstruhy omyjeme, očistíme a vložíme do pekáče, pokryjeme kolečky citronu, potřeme česnekem, osolíme, pokryjeme vločkami másla a kolečky pórku. Nejprve pečeme 10 minut na 200 stupňů a poté asi 20 minut na 150 stupňů. Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají. Mezitím osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou slaninu a pórek. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Přidáme připravenou směs a dle potřeby ohřáté mléko.

Zdroj: Pečený pstruh se šťouchaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-pstruh-se-stouchanym-bramborem  [On-line 25.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.