4 porce
- 300 g ředkviček
- 100 g jarní cibulky
- 20 ml olivového oleje
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce vinného octa
- mletý pepř
- sůl
- 1 svazek pažitky
- 2 snítky tymiánu
- 8 lžic majonézy
- klíčky řeřichy nebo ředkvičky
Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky a jarní cibulku na špalíčky. Rozpálíme olej a přidáme ředkvičky. Opečeme a po chvilce přidáme cibulku, znovu orestujeme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a prohodíme. Lehce podlijeme vodou tak, aby se rozpustil karamel. Vypneme a necháme vychladnout. Zeleninovou směs osolíme, opepříme. Pažitku nasekáme najemno společně s tymiánem a smícháme s majonézou, trochu osolíme. Zeleninový salát podáváme spolu s majonézou a sypeme klíčky ředkvičky nebo řeřichy.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=912
Poslední tip, trik či komentář