reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemný cizrnový krém s rukolovým žervé

8 porcí

  • 100 g cibule
  • 80 g másla
  • 400 g namočené cizrny
  • 20 g česneku
  • 40 g rukoly
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 150 g žervé
  • 8 lžic olivového panenského oleje
  • 1,5 l vody
  • římský kmín
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Nakrájenou cibuli najemno zpěníme na přepuštěném másle. Přidáme cizrnu (okapanou) a opečeme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Cizrnu uvaříme doměkka a rozmixujeme, ochutíme římským kmínem a bílým pepřem. Na konec přidáme utřený česnek se solí a už nevaříme. Rukolu nasekáme najemno a smícháme ji s žervé, křenem a osolíme. Z hmoty tvoříme nočky, které vkládáme do polévky. Zakápneme lžící oleje.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=911

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.