reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený ředkvičkový salát s jarní cibulkou a bylinkovou majonézou

4 porce

  • 300 g ředkviček
  • 100 g jarní cibulky
  • 20 ml olivového oleje
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce vinného octa
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 svazek pažitky
  • 2 snítky tymiánu
  • 8 lžic majonézy
  • klíčky řeřichy nebo ředkvičky

Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky a jarní cibulku na špalíčky. Rozpálíme olej a přidáme ředkvičky. Opečeme a po chvilce přidáme cibulku, znovu orestujeme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a prohodíme. Lehce podlijeme vodou tak, aby se rozpustil karamel. Vypneme a necháme vychladnout. Zeleninovou směs osolíme, opepříme. Pažitku nasekáme najemno společně s tymiánem a smícháme s majonézou, trochu osolíme. Zeleninový salát podáváme spolu s majonézou a sypeme klíčky ředkvičky nebo řeřichy.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=912

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.