Ingredience
- Hladká mouka
- Cukr moučka
- Kakao
- Máslo
- Vejce
Na ganáž:
- Čokoláda
- Mléčná čokoláda
- Burákové máslo
- Smetana
Na ořechový povrch:
- Pekanové ořechy
- Cukr
- Smetana
- Máslo
Těsto na čokoládový dort zaděláme z proseté hladké mouky, moučkového cukru, kakaa, másla a vejce. Rozválíme je na plát silný 3 mm, dáme do formy a pečeme 10 minut při 170 °C.
Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou a hořkou čokoládu, přidáme burákové máslo a ohřátou smetanu a umícháme hladkou lesklou směs. Čokoládovou ganáž rozprostřeme na upečený korpus a necháme zatuhnout.
Na pánev dáme orestovat pekanové ořechy a v kastrolu rozpustíme cukr na karamel. Cukr přidáváme postupně, pak do něj vléváme smetanu a na konec přidáváme máslo. Restované pekanové ořechy vmícháme do karamelu a uděláme poslední vrstvu do tohoto desertu, kterou na korpusu necháme zatuhnout.
Zdroj: Pekanovo-čokoládový dortík; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2853-pekanovo-cokoladovy-dortik/ [On-line 17.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář