Ingredience
- 125 g smetany ke šlehání
- 125 g bílé čokolády
- 250 g mascarpone
- Zrníčka z vanilkového lusku
- 300 g malin
- Cukr podle chuti
- Voda podle potřeby
Smetanu nalijeme do rendlíku a přivedeme k varu. Maliny zalijeme vodou a také začneme vařit. Smetanu stáhneme a v ní rozpustíme čokoládu. K malinám přidáme cukr. Smetanu s čokoládou necháme 4 hodiny chladit. Poté ji dáme do misky a vyšleháme. Přidáme mascarpone a vnitřek vanilkového lusku. Opět promixujeme. Maliny propasírujeme, abychom se zbavili semínek, a necháme je také zchladit. Na talířek nalijeme trochu omáčky a do ní dáme nočky z pěny.
Zdroj: Pěna z bílé čokolády; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2008-pena-z-bile-cokolady/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář