reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pěna z halibuta se šafránovou omáčkou

  • 500 g uzeného halibuta
    1 l smetany ke šlehání
    17 g želatiny
    olej s příchutí lanýžů
    sůl
    bílý pepř

na šafránovou omáčku:

  • 300 ml bílého vína
    2 šalotky
    200 g crème fraîche
    0,25 g šafránu
    citron
    sůl
    bílý pepř

Polovinu smetany zlehka zahřejeme, vložíme do ní halibuta a dohladka rozmixujeme. Osolíme, opepříme, zakápneme trochou oleje s příchutí lanýžů, vmícháme rozpuštěnou želatinu a postupně i druhou polovinu smetany, kterou jsme předem vyšlehali. Pěnu vlijeme do nádoby vyložené potravinářskou fólií, dáme do chladu, a než ztuhne, připravíme si šafránovou omáčku. Do vychlazeného vína, které jsme předem vařili se šalotkou tak dlouho, až se obsah zredukoval na třetinu, vmícháme crème fraîche a šafrán. Chceme-li ovšem intenzivnější chuť, přidáme šafrán už do horkého zredukovaného vína. Na závěr omáčku ochutíme pepřem, solí, citronovou šťávou a můžeme podávat. Nejlépe s pěnou z halibuta, kterou jsme po ztuhnutí nakrájeli na kostky a ozdobili rukolou, vařenou karotkou a čerstvě namletým černým pepřem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/286-pena-z-halibuta-se-safranovou-omackou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.