reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pěna z uzeného jazyka s marinovanou okurkou a červenou řepou

4 porce

  • 100 + 200 ml smetany
  • 150 g uvařeného a oloupaného hovězího jazyka
  • 6 plátků želatiny (10 g)
  • 50 g červené vařené řepy – oloupané
  • 10 g krystalového cukru
  • vývar z řepy
  • ½ salátové okurky
  • snítka čerstvého kopru
  • moučkový cukr
  • 1 pomeranč
  • toustový chléb

Nejlépe půl dne či den předem připravíme:

200 ml šlehačky vyšleháme ručně do polo tuhé konzistence (mixér není tak citlivý, jako naše ruka), uložíme do chladničky. Jazyk nakrájíme na větší kostky a se 100 ml šlehačky chvilku povaříme, směs osolíme a opepříme, rozmixujeme a vlijeme zpátky do kastrolku. Želatinu namočíme do vody asi na 1 minutu.

Do kastrolku ke směsi přidáme namočenou želatinu a zahřejeme na 50−60 °C. Směs nesmíme vařit, želatina by tak ztratila želírovací schopnost. Hmotu důkladně promícháme, a když má teplotu těla, vmícháme ji do napůl vyšlehané smetany. Fáš vlijeme do formy vyložené potravinářskou folií. Dobře zakryjeme i z vrchu a uložíme do lednice.

Před podáváním:

Řepu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, vložíme řepu, zastříkneme vývarem z řepy a prohřejeme. Maličko osolíme a necháme odstát.

Okurku nakrájíme podélně na tenké plátky, které naskládáme částečně přes sebe na talíř, na němž budeme pěnu podávat. Okurku posypeme koprem, zastříkneme pomerančovou šťávou, trochu osolíme a maličko pocukrujeme. Na talíř přidáme porci pěny z uzeného jazyka, červenou řepu a krajíček toustového chleba.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=900

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.