reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pěna ze smetanového sýra mascarpone s jahodovou polevou a čerstvou bazalkou

4 porce

  • 20 dkg smetanového sýra mascarpone
  • 20 dkg jahod
  • 24 dkg dětských piškotů
  • 20 dkg krystalového cukru
  • 3 dl smetany
  • 1 svazeček čerstvé bazalky
  • Práškový cukr

15 dkg jahod rozvaříme ve směsi vody a cukru na sirup, načež je propasírujeme přes cedník. Dokud jsou jahody ještě horké, namáčíme do nich dětské piškoty, které potom necháme vychladnout, stejně jako zbylou část sirupu.

Bazalku nasekáme nadrobno, smícháme ji se sýrem mascarpone. Přidáme i práškový cukr. Ze smetany ušleháme šlehačku, kterou krém ze sýra mascarpone trochu rozředíme a zjemníme.

Podáváme tím způsobem, že nejprve položíme na talíř vedle sebe několik piškotů. Na ně přijde několik lžic sýrového krému a zase vrstva piškotů, kterou však klademe příčně vzhledem ke spodním piškotům. Obdobným způsobem pokračujeme ve vrstvení dále a uděláme ještě asi dvě až tři vrstvy. Každou porci ozdobíme jedním lístkem bazalky, jednou jahodou a nakonec ji zalijeme jahodovou polevou.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3749

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.