4 porce
- 20 dkg smetanového sýra mascarpone
- 20 dkg jahod
- 24 dkg dětských piškotů
- 20 dkg krystalového cukru
- 3 dl smetany
- 1 svazeček čerstvé bazalky
- Práškový cukr
15 dkg jahod rozvaříme ve směsi vody a cukru na sirup, načež je propasírujeme přes cedník. Dokud jsou jahody ještě horké, namáčíme do nich dětské piškoty, které potom necháme vychladnout, stejně jako zbylou část sirupu.
Bazalku nasekáme nadrobno, smícháme ji se sýrem mascarpone. Přidáme i práškový cukr. Ze smetany ušleháme šlehačku, kterou krém ze sýra mascarpone trochu rozředíme a zjemníme.
Podáváme tím způsobem, že nejprve položíme na talíř vedle sebe několik piškotů. Na ně přijde několik lžic sýrového krému a zase vrstva piškotů, kterou však klademe příčně vzhledem ke spodním piškotům. Obdobným způsobem pokračujeme ve vrstvení dále a uděláme ještě asi dvě až tři vrstvy. Každou porci ozdobíme jedním lístkem bazalky, jednou jahodou a nakonec ji zalijeme jahodovou polevou.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3749
Poslední tip, trik či komentář