- vejce 6 kusů
- polohrubá mouka 6 lžic
- moučkový cukr 10 lžic
- kakao 2 lžíce
- mléko 1 l
- prášek do pečiva 0.5 balení
- vanilkové pudinky 2 balení
- zakysaná smetana 4 kusy
Piškot si připravíme tak, že rozklepneme vejce, polohrubou mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a kakao. To vše šleháme asi 5 min.
Asi ¾ litru mléka si dáme vařit a do zbylého čtvrtlitru rozmícháme dva vanilkové pudinky. Až začne mléko vřít, vlijeme rozmíchaná pudink a stále asi dvě minuty vaříme a mícháme.
Hotovou směs na piškot ještě zašleháme a vlijeme na vymazaný plech. Rozetřeme po ploše, přidáme pudink ve formě mřížky. Dáme péct na 200 stupňů asi 20-30 minut.
Mezitím do mísy dáme 4 zakysané smetany, 4 lžíce moučkového cukru a jeden vanilínový cukr a promícháme. Až je buchta upečená, tuto směs ze zakysané smetany rozetřeme po celé ploše a posypeme madlovými lupínky. Zdobíme lístkem meduňky a jahodou.
Zdroj: Peřinková buchta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/perinkova-buchta[On-line 16.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář