Pro 4 osoby:
- 1 konzervu sterilovaných červených fazolí
- 400 ml rajčatového pyré
- 250 ml zeleninového vývaru
- 150 g mražené nebo sterilované kukuřice
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 cibuli
- sůl
- pepř
- petrželku
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, fazolky a kukuřici dejte okapat do síta. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, zaprašte moukou, zalijte zeleninovým vývarem, přidejte rajčatové pyré a za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte kukuřici a fazole a prohřejte. Pokud máte mraženou kukuřici, přidejte ji dříve než fazole a krátce povařte. Ochuťte pepřem a posýpejte sekanou petrželovou natí. Polévku můžete zjemnit smetanou.
Poslední tip, trik či komentář