Suroviny
- uzený losos 100 g
- zakysaná smetana 4 lžíce
- šťáva z 1 citronu
- balsamiková zálivka vinaigrette
- nakrájená petrželka 1 hrst
- sůl
- pepř
Na těsto:
- hladká nebo polohrubá mouka 60 g
- sůl 1,5 g
- cukr
- máslo 30 g
- žloutek 1 ks
- voda
Quiche:
- hladká mouka 250 g
- voda 100 ml
- olej 100 ml
- tuňák 1 plechovka
- dijonská hořčice 1 lžíce
- smetana
- vejce 2 ks
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Těsto: do kastrolu si dáme vodu, sůl, cukr, mouku a mícháme, dokud se těsto nelepí na kastrol. Pak vedle plamene zašleháme máslo a vyšlehané vejce. Zdobičkou děláme malé kopečky (věnečky), které dáme péct do předehřáté trouby na 200stupňů. Pečeme 15minut a po vytažení hned rozkrojíme.
Naplníme krémem: Uzeného lososa si nakrájíme na malé kousky a postupně přidáváme všechny ingredience. Naplníme vychladlé větrníčky a dáme opět do lednice. Podáváme studené.
Mouku, olej a 100 ml vody dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet asi hodinu v lednici.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů a vyválíme těsto na kulatý plech, propíchneme vidličkou. Rozetřeme hořčici, tuňáka a najemno nakrájený pór. V míse si ručně vyšleháme vejce se smetanou, přidáme koření, nalijeme na korpus a dáme hned péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů na 40minut.
Zdroj: Petit choux au saumon, quishe; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/petit-choux-au-saumon-quishe [On-line 06.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář