reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Petit choux au saumon, quishe

Suroviny

  • uzený losos 100 g
  • zakysaná smetana 4 lžíce
  • šťáva z 1 citronu
  • balsamiková zálivka vinaigrette
  • nakrájená petrželka 1 hrst
  • sůl
  • pepř

Na těsto:

  • hladká nebo polohrubá mouka 60 g
  • sůl 1,5 g
  • cukr
  • máslo 30 g
  • žloutek 1 ks
  • voda

Quiche:

  • hladká mouka 250 g
  • voda 100 ml
  • olej 100 ml
  • tuňák 1 plechovka
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • smetana
  • vejce 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Těsto: do kastrolu si dáme vodu, sůl, cukr, mouku a mícháme, dokud se těsto nelepí na kastrol. Pak vedle plamene zašleháme máslo a vyšlehané vejce. Zdobičkou děláme malé kopečky (věnečky), které dáme péct do předehřáté trouby na 200stupňů. Pečeme 15minut a po vytažení hned rozkrojíme.

Naplníme krémem: Uzeného lososa si nakrájíme na malé kousky a postupně přidáváme všechny ingredience. Naplníme vychladlé větrníčky a dáme opět do lednice. Podáváme studené.

Mouku, olej a 100 ml vody dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet asi hodinu v lednici.

Troubu předehřejeme na 170 stupňů a vyválíme těsto na kulatý plech, propíchneme vidličkou. Rozetřeme hořčici, tuňáka a najemno nakrájený pór. V míse si ručně vyšleháme vejce se smetanou, přidáme koření, nalijeme na korpus a dáme hned péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů na 40minut.

Zdroj: Petit choux au saumon, quishe; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/petit-choux-au-saumon-quishe  [On-line 06.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.