4 porce:
- 300 g goudy
- 2 vejce
- špetka soli
- špetka pepře
- 3 lžíce hladké mouky
- 120 g strouhanky
- olivový olej na smažení
- 1 červená paprika
- 2 mladé cibulky
- 3 malá cuketa
- 2 lžíce olivového oleje
Sýr nakrájíme na kostky a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Plátky cukety a papriku opečeme na olivovém oleji. Obalený sýr usmažíme a ještě teplý ho napichujeme na jehly střídavě s opečenou zeleninou a se špalíčky cibulky. Podáváme se studenými omáčkami. Omáčky připravíme smícháním jogurtu s různými ingrediencemi. Např. s jednou lžičkou dijonské hořčice a kari, nebo se lžičkou kečupu a špetkou chilli.
Poslední tip, trik či komentář