|
Tento i ostatní recepty naleznete v knize |
Dresink
- thajská rybí omáčka
- 2 limetky
- 2 lžičky hnědého cukru
- 2 čerstvé chili papričky najemno nasekané
Nejprve si připravíme dresink. Smícháme všechny uvedené suroviny na dresink, dochutíme a necháme rozležet.
V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm plátky masa, které poté vyndáme z pánze a odložíme stranou na prkénko. Necháme vychladnout.
Čínské zelí, rajčata a šalotky nakrájíme a dáme na do mísy. Okurky zbavíme semínek a spolu s jarní cibulkou ji nakrájíme a přidáme do mísy k ostatní zelenině.
Lístky bazalky a koriandru natrháme a spolu s masem přidáme do mísy.
Na závěr přidáme do salátu připravený dresink, promícháme a ihned podáváme.
Zdroj: Pikantní zeleninový salát s hovězím masem; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/pikantni-zeleninovy-salat-s-hovezim-masem [on-line 12.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář