reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pilaf bez masa

4 porce:

  • 300 g rýže
  • 4 rajčata
  • 3 cibule
  • 50 ml oleje
  • 1000 ml vody
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce petrželové natě
  • 200 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř

Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme kostičky rajčat a opranou rýži. Restujeme, dokud se rajčata nerozvaří.
Rýžovou směs zaprášíme mletou paprikou, přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Poté rýži s rajčaty zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut.
Směs přendáme do lehce vymaštěného pekáčku a asi 10 min. zapékáme v troubě při 175 °C. Nakonec posypeme sýrem a zprudka zapečeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.