reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Piškotové řezy kapucín

24 kousků:

  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 115 g cukru krupice
  • 2 vanilkové cukry
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g bramborové škrobové moučky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g nugátu
  • 3 lžíce instantní kávy
  • 1 smetany na šlehání
  • 3 ztužovače do šlehačky
  • 2 lžičky kakaa

Bílky vyšleháme se špetkou soli a lžičkou studené vody na pevný sníh. Před došleháním přidáme 75 g cukru a 1 vanilkový cukr. Do sněhu lehce vmícháme žloutky společně s prosátou směsí hladké mouky, škrobu a kypřícího prášku. Těsto rozetřeme na pečicí papír na plechu a v mírně předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Vychladlý piškot podélně rozkrojíme. Spodní díl potřeme nugátem, který předtím necháme mírně rozpustit ve vodní lázni.
Do 700 ml šlehačky vmícháme 3 lžíce instantní kávy, přidáme ztužovače, dále 30 g cukru a ušleháme. Kávovou hmotu rozetřeme na nugátovou vrstvu a zakryjeme vrchním piškotovým plátem. Nakonec ušleháme zbylou šlehačku s 10 g cukru a potřeme horní plát (část šlehačky lze odložit na ozdobení).
Dezert posypeme kakaem a dáme chladit. Pak jej rozkrájíme na řezy a ozdobíme šlehačkou, případně i kouskem čokolády.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.