reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pivní dort

na těsto:

  • 125 g másla
    200 g cukru krupice
    2 vejce
    2 dl černého piva
    200 g hladké mouky
    5 lžic kakaa
    1 prášek do pečiva
    pomeranč

na krém:

  • 125 g másla
    100 g cukru krupice
    1 dl černého piva
    1 kysaná smetana
    100 g čokolády (70% kakaa)
    1 lžička rozpustné kávy
    3 lžíce prášku na pudink za studena

na doplnění a ozdobení:

  • pomerančový džem
    čokoládové plátky

Do vyšlehaného másla s cukrem a žloutky postupně zašleháme pivo. Vzniklou směs spojíme s moukou, do které jsme vmíchali kakao, kypřicí prášek a pomerančovou kůru, a vzniklé těsto velmi opatrně zlehčíme bílkovým sněhem. Vlijeme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 150 stupňů, a než se korpus upeče, připravíme si krém. Do povoleného másla zašleháme cukr, poté postupně po částech pivo, kysanou smetanu, rozpuštěnou čokoládu, rozpustnou kávu a prášek na pudink za studena. Hotový krém navrstvíme na vychladlý korpus, který jsme potřeli pomerančovým džemem, a pivní dort je hotový. Ozdobíme ho podle fantazie, třeba stejně jako Vladimír kousky čokoládového plátku.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/443-pivni-dort/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.