12 porcí
- 2 vejce
- 1 balíček těsta na bramborové knedlíky v prášku
- 5 lžic hladké mouky
- 1 žlutá, zelená a červená paprice
- 1 cibule
- 4 rajčata
- Sůl
- pepř
- 200 g strouhaného ementálu
- lístky tymiánu nebo oregana na ozdobení
Z prášku na bramborové knedlíky připravíme podle návodu na obalu těsto, do kterého přidáme už kvůli barvě obě vejce a podle konzistence i hladkou mouku. Vypracované těsto necháme 10 minut uležet. Pak je na pracovní pomoučené ploše rozdělíme na 12 porcí, vlhkýma rukama z nich vytvoříme koule a z každé rozválíme menší pizzu. Postupně je rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a dlaněmi je k plechu přitlačíme. Troubu zahřejeme na 225 °C.
Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Vše rozložíme na malé pizzy, osolíme a opepříme a posypeme rovnoměrně strouhaným sýrem. Pečeme asi 25 minut. Vyjmeme a můžeme ozdobit lístky tymiánu nebo oregana. Příprava trvá asi 35 minut.
Poslední tip, trik či komentář