reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pizza z bramborového těsta

12 porcí

  • 2 vejce
  • 1 balíček těsta na bramborové knedlíky v prášku
  • 5 lžic hladké mouky
  • 1 žlutá, zelená a červená paprice
  • 1 cibule
  • 4 rajčata
  • Sůl
  • pepř
  • 200 g strouhaného ementálu
  • lístky tymiánu nebo oregana na ozdobení

Z prášku na bramborové knedlíky připravíme podle návodu na obalu těsto, do kterého přidáme už kvůli barvě obě vejce a podle konzistence i hladkou mouku. Vypracované těsto necháme 10 minut uležet. Pak je na pracovní pomoučené ploše rozdělíme na 12 porcí, vlhkýma rukama z nich vytvoříme koule a z každé rozválíme menší pizzu. Postupně je rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a dlaněmi je k plechu přitlačíme. Troubu zahřejeme na 225 °C.
Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Vše rozložíme na malé pizzy, osolíme a opepříme a posypeme rovnoměrně strouhaným sýrem. Pečeme asi 25 minut. Vyjmeme a můžeme ozdobit lístky tymiánu nebo oregana. Příprava trvá asi 35 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.