Pro 2 osoby si připravíme:
- 40 g karotky
- 1 cibulku
- 200 g čerstvého lososa
- 1 lžičku olivového oleje
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 1 lžičku limetkové šťávy
- 1 lžičku kořeni na ryby
- špetku chilli
- 1/2 lžičky worcesteru
- 100g listového těsta
- mouku na vál
- 20g piniových semínek
- sůl
Očištěnou karotku a cibuli nakrájíme na tenké proužky a dáme ji na 10 minut vychladit s kostkami ledu, aby byla zelenina křupavá. Lososa nasekáme.
Připravíme si dresink: Do misky dáme olivový olej, dijonskou hořčici, limetkovou šťávu, lžičku rybího koření, špetku chilli, pár kapek worcesteru. Vše vidličkou rozšleháme, promícháme s nasekaným lososem, podle chuti osolíme a necháme odležet.
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát asi půl cm vysoký a tvořítkem z něj vykrájíme placičky o průměru 5 cm. Přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě upečeme dozlatova.
K lososovi přidáme zchlazenou zeleninu a lehce promícháme. Z placiček a tatarákové směsi tvoříme věžičky, které posypeme semínky a případně ozdobíme bylinkami.
Doba přípravy asi 45 minut
1 porce asi 2005 kJ/S2S kcal.
Poslední tip, trik či komentář