reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vývar s mrkvovými srdíčky

Pro 2 osoby si připravíme:

  • 1 větší mrkev
  • 1 malý celer
  • 1 kořenovou petržel
  • 1 cibuli
  • 1/2 kostky zeleninového bujónu
  • 1 bílek
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 80g pórku

bylinky na ozdobení (petrželka, pažitka)
Mrkev, petržel, celer a cibuli vložíme do hrnce s litrem vody a asi 15 minut vaříme. Mrkev vyjmeme už po 10 minutách, aby nebyla moc měkká, pak i ostatní zeleninu a do vývaru přidáme kostku zeleninového bujónu.
Rozklepneme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Bílek osolíme, opepříme a vidličkou lehce našleháme. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, nakapeme do ní po malých částech rozšlehaný bílek a necháme ve vroucí vodě srazit. Vzniklé „kytičky“ jen krátce povaříme, pak opatrně scedíme a dáme do studené vody.
Uvařenou mrkev nakrájíme na kolečka asi půl cm silná a tvořítkem z nich vykrájíme srdíčka. Zeleninový vývar znovu přivedeme k varu, přidáme na nudličky nakrájený pórek a krátce povaříme. Pak do polévky vložíme bílkové kytičky, mrkvová srdíčka, podle chuti osolíme. Při podávání ji ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Doba přípravy asi 40 minut. 1 porce asi 600 kl/143 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.