reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Placičky s tatarákem z lososa

Pro 2 osoby si připravíme:

  • 40 g karotky
  • 1 cibulku
  • 200 g čerstvého lososa
  • 1 lžičku olivového oleje
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • 1 lžičku limetkové šťávy
  • 1 lžičku kořeni na ryby
  • špetku chilli
  • 1/2 lžičky worcesteru
  • 100g listového těsta
  • mouku na vál
  • 20g piniových semínek
  • sůl

Očištěnou karotku a cibuli nakrájíme na tenké proužky a dáme ji na 10 minut vychladit s kostkami ledu, aby byla zelenina křupavá. Lososa nasekáme.
Připravíme si dresink: Do misky dáme olivový olej, dijonskou hořčici, limetkovou šťávu, lžičku rybího koření, špetku chilli, pár kapek worcesteru. Vše vidličkou rozšleháme, promícháme s nasekaným lososem, podle chuti osolíme a necháme odležet.
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát asi půl cm vysoký a tvořítkem z něj vykrájíme placičky o průměru 5 cm. Přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě upečeme dozlatova.
K lososovi přidáme zchlazenou zeleninu a lehce promícháme. Z placiček a tatarákové směsi tvoříme věžičky, které posypeme semínky a případně ozdobíme bylinkami.
Doba přípravy asi 45 minut
1 porce asi 2005 kJ/S2S kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.