- cherry rajčátka 2 balení
- nastrouhaný eidam, mozzarella, niva na plnění 1 dávka
- hermelín 5 balení
- bílé víno 1 lžíce
- česnek dle chuti 1 kus
- několik lžic olivového oleje
- med
Z umytých rajčat odřízneme vršek a lžičkou jemně vydlabeme dužinu, tak abychom rajče neprotrhli. Vedle si do misky nastrouháme směs sýrů, nandáme ji do vydlabaných rajčat, vršek zpět přiklopíme a rajčata zabalíme do alobalu každé zvlášť. Poté je dáme na gril nebo do trouby, dokud nezměknou a sýr se nerozpustí.
Připravíme si marinádu na hermelín. Do misky dáme olivový olej, prolisovaný česnek – dle chuti a polévkovou lžíci bílého vína a medu. Smícháme. Hermelín překrojíme napůl, potřeme připravenou marinádou, zabalíme do alobalu a necháme odležet, cca 2 hodinky. Poté přidáme na gril, společně s rajčaty. Vyndáme, až změknou.
Zdroj: Plněná rajčata a grilovaný hermelín; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-rajcata-grilovany-hermelin[On-line 10.9.2012]
Poslední tip, trik či komentář