Potřebujeme:
- 150g bílého čerstvého chleba bez kůrky,
- 1 vejce,
- 50g másla,
- 50g hub,
- piniové oříšky,
- petrželka,
- tymián,
- 4 celé křepelky,
- 1 mladá cuketa,
- čerstvý špenát,
- sůl, pepř
Nejprve připravíme nádivku. Čerstvý bílý chleba bez kůrky rozkrájíme na kostičky a dáme do mísy. Pokrájené předem namočené houby orestujeme na másle a společně s vejcem přidáme ke chlebu. Ochutíme, dokončíme sekanými piniovými oříšky, bylinkami a můžeme používat.
Křepelku vykostíme. Vykostěnou křepelku osolíme a opepříme a naplníme nádivkou. Dáme ji péct do vyhřáté trouby. Pečeme 12 minut při 180 °C. Servírujeme s listovým špenátem a cuketou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/plnena-vykostena-krepelka-22-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář