- kedlubny (jedna na porci)
- kousek libového bůčku nebo vepřového plecka
- 1 menší cibule
- 1 celé vejce
- 1 – 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- trocha uvařené rýže
Maso umeleme, smícháme s nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem, celým vejcem, solí a pepřem. Přidáme uvařenou rýži. Na 3 díly masa dáme 1 díl rýže. Vše promícháme a naplníme kedlubny, které jsme ostrou lžičkou vydlabali (vnitřky použijeme třeba do polévky). Uděláme máslovou jíšku, zalijeme vodou nebo vývarem a nadívané kedlubny klademe do vařícího „sosu“. Když jsou uvařené, můžeme zahustit sladkou nebo kyselou šlehačkou.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Poslední tip, trik či komentář