reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné kedlubny

  • kedlubny (jedna na porci)
  • kousek libového bůčku nebo vepřového plecka
  • 1 menší cibule
  • 1 celé vejce
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • trocha uvařené rýže

Maso umeleme, smícháme s nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem, celým vejcem, solí a pepřem. Přidáme uvařenou rýži. Na 3 díly masa dáme 1 díl rýže. Vše promícháme a naplníme kedlubny, které jsme ostrou lžičkou vydlabali (vnitřky použijeme třeba do polévky). Uděláme máslovou jíšku, zalijeme vodou nebo vývarem a nadívané kedlubny klademe do vařícího „sosu“. Když jsou uvařené, můžeme zahustit sladkou nebo kyselou šlehačkou.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.