4 porce
- 4 středně velké kedlubny
- 4 celery
- 1 dl vína „Pinot blanc”
- 20 dkg mletých kuřecích prsíček
- 2 vejce
- 2 žemle
- 1 dl oleje
- 10 dkg třešňových rajčat
- 10 dkg sýra eidam
- sůl
- pepř
- 1 svazek petrželové natě
Pomocí lžíce vydlabeme vnitřky kedluben a předvaříme je v mírně osolené vodě.
Vydlabané části kedluben podusíme na oleji. Přihodíme nakrájený celer, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem „Pinot blanc” a přidáme mletá kuřecí prsíčka. Ochutíme nadrobno nasekanou petrželovou natí. Až bude maso mírně osmahnuté, stáhneme pánev z plotny a odložíme stranou.
Na druhé pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nasekanou celerovou nať. Přihodíme nakrájená třešňová rajčata a najemno nasekanou petrželovou nať. Přilijeme olivový olej. Spolu se šťávou, kterou pustila rajčata, tak vytvoří jemnou a chutnou omáčku.
Do masové směsi, kterou jsme nechali vychladnout, rozklepneme vejce a přidáme vymačkané žemle, které jsme předtím namočili do vody. Důkladně promícháme a přistrouháme sýr. Touto směsí naplníme vrchovatě kedlubny a na povrch nasypeme nastrouhaný sýr.
Pekáč vymažeme olejem a položíme na něj naplněné kedlubny. Vložíme do trouby a pečeme 10 až 15 minut. Potom kedlubny ještě 3-4 minuty grilujeme aby získaly hezkou barvu.
Upečené kedlubny položíme na talíř, vedle naservírujeme masovou směs a nakonec vše zakapeme šťávou s olivovým olejem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3593
Poslední tip, trik či komentář