reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné kedlubny – doporučujeme podávat s vínem „Pinot blanc”, ročník 2004, ze sklepů Istvána Jásdiho

4 porce

  • 4 středně velké kedlubny
  • 4 celery
  • 1 dl vína „Pinot blanc”
  • 20 dkg mletých kuřecích prsíček
  • 2 vejce
  • 2 žemle
  • 1 dl oleje
  • 10 dkg třešňových rajčat
  • 10 dkg sýra eidam
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek petrželové natě

Pomocí lžíce vydlabeme vnitřky kedluben a předvaříme je v mírně osolené vodě.

Vydlabané části kedluben podusíme na oleji. Přihodíme nakrájený celer, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem „Pinot blanc” a přidáme mletá kuřecí prsíčka. Ochutíme nadrobno nasekanou petrželovou natí. Až bude maso mírně osmahnuté, stáhneme pánev z plotny a odložíme stranou.

Na druhé pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nasekanou celerovou nať. Přihodíme nakrájená třešňová rajčata a najemno nasekanou petrželovou nať. Přilijeme olivový olej. Spolu se šťávou, kterou pustila rajčata, tak vytvoří jemnou a chutnou omáčku.

Do masové směsi, kterou jsme nechali vychladnout, rozklepneme vejce a přidáme vymačkané žemle, které jsme předtím namočili do vody. Důkladně promícháme a přistrouháme sýr. Touto směsí naplníme vrchovatě kedlubny a na povrch nasypeme nastrouhaný sýr.

Pekáč vymažeme olejem a položíme na něj naplněné kedlubny. Vložíme do trouby a pečeme 10 až 15 minut. Potom kedlubny ještě 3-4 minuty grilujeme aby získaly hezkou barvu.

Upečené kedlubny položíme na talíř, vedle naservírujeme masovou směs a nakonec vše zakapeme šťávou s olivovým olejem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3593

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.