reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné kuličky z mletého masa upravené na šťavnatých plátcích rajčat

4 porce

  • 1 houska
  • 1 svazek kerblíku
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 500 g mletého masa
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • sůl
  • pepř
  • 100 g sýra feta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 salátová okurka
  • šťáva z 1 citronu
  • 200 g rajčat

Housku navlhčíme vodou. Kerblík omyjeme a nasekáme. Jednu cibuli a česnek oloupeme, najemno nakrájíme a v rozehřátém másle necháme zesklovatět. Odstavíme a necháme vychladnout.
Housku vymačkáme a smícháme ji s mletým masem, česnekem, cibulí, polovinou kerblíku, oreganem, kmínem, solí a pepřem. Směs rozdělíme na 12 dílků. Do každého vložíme kousek fety a zformujeme kuličku. Rozehřejeme olej a plněné kuličky v něm ze všech stran 8 minut opékáme.

Zbylou cibuli oloupeme a nakrájíme, okurku omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na kostičky. Obojí smícháme se zbytkem kerblíku, citronovou šťávou, solí a pepřem a krátce osmahneme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Spolu s mletými kuličkami je upravíme
na talíř. Jídlo můžeme ozdobit citronovou kůrou a kerblíkem. Podáváme s okurkovým salátem.
Příprava asi 80 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.