4 porce
- 1 houska
- 1 svazek kerblíku
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- 500 g mletého masa
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- sůl
- pepř
- 100 g sýra feta
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 salátová okurka
- šťáva z 1 citronu
- 200 g rajčat
Housku navlhčíme vodou. Kerblík omyjeme a nasekáme. Jednu cibuli a česnek oloupeme, najemno nakrájíme a v rozehřátém másle necháme zesklovatět. Odstavíme a necháme vychladnout.
Housku vymačkáme a smícháme ji s mletým masem, česnekem, cibulí, polovinou kerblíku, oreganem, kmínem, solí a pepřem. Směs rozdělíme na 12 dílků. Do každého vložíme kousek fety a zformujeme kuličku. Rozehřejeme olej a plněné kuličky v něm ze všech stran 8 minut opékáme.
Zbylou cibuli oloupeme a nakrájíme, okurku omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na kostičky. Obojí smícháme se zbytkem kerblíku, citronovou šťávou, solí a pepřem a krátce osmahneme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Spolu s mletými kuličkami je upravíme
na talíř. Jídlo můžeme ozdobit citronovou kůrou a kerblíkem. Podáváme s okurkovým salátem.
Příprava asi 80 minut
Poslední tip, trik či komentář