- 6 větších kuřecích řízků
- 200 g krájené anglické slaniny
- 300 g anglické slaniny v celku
- 200 g kuřecí šunky
- 200 g plátkového sýru typu Eidam
- 2 balíčky zelených oliv bez pecky
- koření Adžika
- sůl
- pepř
- brambory
- rýže
- 200 g balkánského sýru
- 250 g sýru typu Niva
Šest kuřecích řízků jemně naklepeme, okořeníme Adžikou a poklademe anglickou, sýrem a šunkou. Zarolujeme a zavážeme. V hrnci opečeme 300 g na kostky nakrájené anglické slaniny a přidáme rolky, které rovnoměrně opečeme. Zalijeme vodou a dusíme. Po třiceti minutách přidáme nakrájené zelené olivy. Rýži připravíme klasickým způsobem, nikoli v sáčcích. Pikantule – to znamená brambory – pořádně omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme je na plech, přidáme lžíci vepřového sádla, posolíme a okmínujeme. Dáme péci do trouby na 180 stupňů asi na 30 až 40 minut. Mezitím si do velké mísy nastrouháme balkánský a sýr s modrou plísní. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. Vše promícháme s opečenými brambory.
Zdroj: Prostřeno TV Prima [On-line 15.11.2010]
Poslední tip, trik či komentář