Náplň:
- 30 dkg mletého vepřového masa
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- mletý kmín
- 15 dkg vařené rýže
Příprava zelí:
- 60 dkg kyselého zelí + 4 kysané zelné listy
- 5 dkg uzené slaniny
- 1celá cibule
- 5 dkg uzené slaniny
- 1 zelená paprika
- 30 dkg vařeného uzeného vepřového kolene s vodou, ve které se vařil
- saturejka a kopr
Nejprve si z mletého masa uděláme něco jako dobře kořeněný prejt, použijeme k tomu sůl, pepř, papriku, česnek a mletý kmín. Přidáme vařenou rýži, načež dávky náplně zavinujeme do zelných listů.
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a opečeme, přidáme jemně nasekaný česnek, až se začně lesknout, posypeme paprikou a zalijeme vodou, ve které jsme předtím vařili uzené koleno. Dvě třetiny zelí vložíme na dno hrnce. Nasypeme na ně zelenou papriku nakrájenou na kostičky a koření, na to potom přijdou zavinuté náplně z mletého masa a kusy vepřového kolene. To posypeme zbytkem strouhaného zelí, a bude-li třeba, doplníme tekutinu ještě do takové výšky, aby všechny ingredience byly téměř pod hladinou.
Na mírném plameni pak pomalu vaříme asi 1hodinu.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3640
Poslední tip, trik či komentář