reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné zelí

Náplň:

  • 30 dkg mletého vepřového masa
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletý kmín
  • 15 dkg vařené rýže

Příprava zelí:

  • 60 dkg kyselého zelí + 4 kysané zelné listy
  • 5 dkg uzené slaniny
  • 1celá cibule
  • 5 dkg uzené slaniny
  • 1 zelená paprika
  • 30 dkg vařeného uzeného vepřového kolene s vodou, ve které se vařil
  • saturejka a kopr

Nejprve si z mletého masa uděláme něco jako dobře kořeněný prejt, použijeme k tomu sůl, pepř, papriku, česnek a mletý kmín. Přidáme vařenou rýži, načež dávky náplně zavinujeme do zelných listů.

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a opečeme, přidáme jemně nasekaný česnek, až se začně lesknout, posypeme paprikou a zalijeme vodou, ve které jsme předtím vařili uzené koleno. Dvě třetiny zelí vložíme na dno hrnce. Nasypeme na ně zelenou papriku nakrájenou na kostičky a koření, na to potom přijdou zavinuté náplně z mletého masa a kusy vepřového kolene. To posypeme zbytkem strouhaného zelí, a bude-li třeba, doplníme tekutinu ještě do takové výšky, aby všechny ingredience byly téměř pod hladinou.

Na mírném plameni pak pomalu vaříme asi 1hodinu.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3640

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.