- 2 hermelíny
- 400 g čerstvých žampiónů
- 6 lžic mletých vlašských ořechů
- hrst petrželky
- 1 malá cibule
- sůl
- 1 lžíce másla
- olej na smažení
Na obalení:
- hladká mouka
- rozšlehané vejce
- strouhanka
Pivní omáčka:
- 1 lžíce másla
- 1 dcl světlého piva
- 1 lžíce kudrnky
- vydlabaná hmota z hermelínů
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých ořechů. Necháme vychladnout.
Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí, obalíme je v mouce, vejcích a strouhance… nakonec smažíme ze všech stran na oleji.
Do rozehřátého másla vložíme vydlabené vnitřky ze sýrů a za stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je omáčka hladká. Podáváme s vařeným bramborem.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plneny-hermelin-s-pivni-omackou.html
Poslední tip, trik či komentář