reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněný hermelín s pivní omáčkou

  • 2 hermelíny
  • 400 g čerstvých žampiónů
  • 6 lžic mletých vlašských ořechů
  • hrst petrželky
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • 1 lžíce másla
  • olej na smažení

Na obalení:

  • hladká mouka
  • rozšlehané vejce
  • strouhanka

Pivní omáčka:

  • 1 lžíce másla
  • 1 dcl světlého piva
  • 1 lžíce kudrnky
  • vydlabaná hmota z hermelínů

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých ořechů. Necháme vychladnout.

Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí, obalíme je v mouce, vejcích a strouhance… nakonec smažíme ze všech stran na oleji.

Do rozehřátého másla vložíme vydlabené vnitřky ze sýrů a za stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je omáčka hladká. Podáváme s vařeným bramborem.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plneny-hermelin-s-pivni-omackou.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.