reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněný perník

16 kousků:

  • 2 lžíce mléka
  • 4 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rumu
  • 300 g celozrnné mouky
  • 100 g cukru krystal
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka fenyklu
  • 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
  • špetka mletého nového koření
  • 1 vejce na potření

Náplň:

  • 6 lžic povidel
  • lžička citrónové šťávy
  • 2 lžíce rumu
  • lžička citrónové kůry
  • 40 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 30 g nadrobno pokrájených fíků

Ve vodní lázni zahřejeme mléko. Přidáme med, vejce, rum a umícháme krém.
Mouku promícháme s cukrem, práškem do pečiva, kořením a krémem. Vypracujeme těsto a ve fólii ho na noc uložíme do lednice.
Těsto rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme obdélník, který naplníme povidlovou směsí (smíchaná povidla, citr. šťáva, kůra, rum, ořechy a fíky). Zavineme, potřeme vejcem a při 180 °C zapečeme. Po chvíli teplotu snížíme na 160 °C a dopečeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.