reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pochoutka mečouna s voňavým salátem

4 porce

  • 40 dkg mečouna
  • 1 malá sklenička sušených kaparů
  • 5 dkg čerstvé bazalky
  • 2 svazečky petrželové natě
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 dl olivového oleje
  • 10 dkg koktejlových rajčat
  • 1 hlávka salátu lollo rosso
  • 10 dkg polního salátu
  • 1 svazeček pažitky
  • 1 hlávka salátu radicchio
  • 1 dl rybí omáčky
  • ½ dl balzámového octa
  • ½ dl kečupu
  • 0,3 dl sójové omáčky
  • 1 salátová okurka
  • 1 podlouhlá bílá ředkvička (rampouch)

Rozmixujeme kapary, bazalku, petrželovou nať, jarní cibuli a olivový olej a připravíme tak bylinkovou kořenící směs.

Omyté listy salátů natrháme do salátové mísy a přidáme také salátovou okurku a bílou ředkvičku nastrouhané na nudličky škrabkou na brambory.

Z balzámového octa, sójové omáčky, kečupu a malého množství olivového oleje připravíme šlehačem omáčku.

Mečouna nakrájíme na silnější nudličky a zrychla osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, potom maso promícháme s bylinkovou kořenící směsí, koktejlovými rajčaty a rybí omáčkou. Listy salátu upravíme na talíř a na ně položíme ještě teplou směs rybího masa.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3759

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.