Ingredience
- cibule 1 kus
- mrkve 3 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
- stroužky česneku 3 kusy
- celer 0.5 kusu
- petržel 1 kus
- celerová nať 1 kus
- houby 150 g
- větší brambory 4 kusy
- máslo 1 kus
- hladká mouka 1 dávka
- majoránka 2 špetky
- kmín drcený 1 špetka
Postup:
1. Dáme si uvařit zeleninu na vývar, zatím bez brambor a jednu mrkev si schováme na potom. Mezitím si očistíme houby, brambory a mrkev. Vše nakrájíme.
2. Z mouky a másla si připravíme zásmažku, zalijeme vývarem. Přidáme mrkev, brambory a houby. Ke konci přidáme do polévky kmín, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Při expedici zdobíme jemně nakrájenou petrželovou natí.
Zdroj: Poctivá bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/poctiva-bramboracka [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář