- 500 g hovězího masa
- 500g vepřového masa
- 500 g kuřecího masa
- 1 balení cherry rajčátek
- 3 papriky
- 2 cibule
- 300 g anglické slaniny
- 300 g sušených švestek
Nakrájíme vše na kostičky, švestky zabalíme do anglické slaniny a napichujeme střídavě zeleninu a maso.
Marináda: 150 ml červeného vína, trošku chilli, 3 lžíce oleje, koření na masa, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice.
Špízy potřeme připravenou marinádou a necháme dvě hodiny odležet. Po odležení orestujeme na oleji, podlejeme vodou, troškou vína a dusíme doměkka.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pohadkovy-spiz [On-line 9.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář