reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pohankové nudle s tofu a houbami

Potřebujeme:

  • 1 balíček japonských pohankových nudlí Udon, nebo Soba,
  • 1 balíček pevného tofu,
  • 4 jarní zelené cibulky,
  • 16 hub shi-i-také,
  • 1 lžíci čerstvého zázvoru,
  • 100g čerstvého špenátu,
  • 2 lžičky sezamového oleje,
  • 2 lžičky rostlinného oleje,
  • ½ hrnku sojových výhonků,
  • 1 lžíci rýžového octa,
  • 2 lžíce japonské sójové omáčky
  • 2 lžíce misa – sójové pasty,
  • ½ l zeleninového nebo rybího vývaru – dashi

Tofu nakrájíme na kostky a osmažíme dozlatova. Nudle uvaříme ve vodě, scedíme, smícháme se sezamovým olejem a uchováme v teple.
Ve woku si na oleji opečeme houby, přidáme najemno nasekaný zázvor, sójovou pastu, rýžový ocet, sójovou omáčku a trochu vývaru. Chvilku povaříme a poté přidáme nakrájenou jarní cibulku, špenátové listy, klíčky, tofu a nudle. Promícháme, povaříme 3 minuty a podáváme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pohankove-nudle-s-tofu-a-houbami-24-3-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.