Potřebujeme:
- 1 balíček japonských pohankových nudlí Udon, nebo Soba,
- 1 balíček pevného tofu,
- 4 jarní zelené cibulky,
- 16 hub shi-i-také,
- 1 lžíci čerstvého zázvoru,
- 100g čerstvého špenátu,
- 2 lžičky sezamového oleje,
- 2 lžičky rostlinného oleje,
- ½ hrnku sojových výhonků,
- 1 lžíci rýžového octa,
- 2 lžíce japonské sójové omáčky
- 2 lžíce misa – sójové pasty,
- ½ l zeleninového nebo rybího vývaru – dashi
Tofu nakrájíme na kostky a osmažíme dozlatova. Nudle uvaříme ve vodě, scedíme, smícháme se sezamovým olejem a uchováme v teple.
Ve woku si na oleji opečeme houby, přidáme najemno nasekaný zázvor, sójovou pastu, rýžový ocet, sójovou omáčku a trochu vývaru. Chvilku povaříme a poté přidáme nakrájenou jarní cibulku, špenátové listy, klíčky, tofu a nudle. Promícháme, povaříme 3 minuty a podáváme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pohankove-nudle-s-tofu-a-houbami-24-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář