Ingredience
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 500 g syrových brambor
- 300 g uzeného masa
- 1 palička česneku
- Sůl
- 2 vejce
- 100 g strouhanky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- Pepř
- Hladká mouka
- Hrubá mouka
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 2 lžíce vepřového sádla
Nastrouháme si syrové i vařené brambory a přidáme k nim na kostičky nakrájené maso. Osolíme a přidáme kmín, majoránku, prolisovaný česnek a vejce. Začneme vytvářet těsto, přičemž během vypracovávání přidáváme strouhanku a mouku. Z těsta pak vytvarujeme koule, které povaříme 20 až 25 minut ve vroucí vodě.
Na sádle opečeme cibulku se slaninou, kterou pak na talíři posypeme uvařené knedlíky.
Zdroj: Pohorelské guľky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2490-pohorelske-gulky/ [On-line 28.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář