4 osoby:
- 2 větvičky šalvěje
- 5 lžic olivového oleje
- 300 g zelených fazolek
- 6 lžic rajského kečupu
- 5 lžic rajské šťávy
- 1/4 lžičky koření čili
Kuře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nůžkami rozdělíme na 8 porcí. Každý kousek silně potřeme solí a pepřem. Šalvěj omyjeme, osušíme, lístky otrháme a najemno nakrájíme, Smícháme s olivovým olejem a kousky kuřete tím potřeme. Zabalíme do alobalu a na horkém grilu z každé strany opékáme 10 – 15 minut za občasného obracení.
Fazolky omyjeme, očistíme a povaříme ve slané vodě zhruba 18 minut.
Mezitím smícháme rajskou šťávu s kečupem a čili kořením na rajskou omáčku k masu.
Nakonec jí potřeme díly kuřete a 5 – 10 minut dále grilujeme.
Fazolky necháme okapat na cedníku a upravíme je s porcemi kuřete na talíř. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Poslední tip, trik či komentář