reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévané kuře na fazolkách

4 osoby:

  • 2 větvičky šalvěje
  • 5 lžic olivového oleje
  • 300 g zelených fazolek
  • 6 lžic rajského kečupu
  • 5 lžic rajské šťávy
  • 1/4 lžičky koření čili

Kuře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nůžkami rozdělíme na 8 porcí. Každý kousek silně potřeme solí a pepřem. Šalvěj omyjeme, osušíme, lístky otrháme a najemno nakrájíme, Smícháme s olivovým olejem a kousky kuřete tím potřeme. Zabalíme do alobalu a na horkém grilu z každé strany opékáme 10 – 15 minut za občasného obracení.
Fazolky omyjeme, očistíme a povaříme ve slané vodě zhruba 18 minut.
Mezitím smícháme rajskou šťávu s kečupem a čili kořením na rajskou omáčku k masu.
Nakonec jí potřeme díly kuřete a 5 – 10 minut dále grilujeme.
Fazolky necháme okapat na cedníku a upravíme je s porcemi kuřete na talíř. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.