reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka „Flamendr” – Silvestrovské menu (1)

4 porce

  • 30 dkg vepřové kýty
  • 30 dkg uzené slaniny
  • 3 brambory
  • 2 mrkve
  • 2 kvašené okurky
  • 25 dkg kyselého zelí
  • 25 dkg čalamády
  • estragon
  • 1 vajíčko
  • mouka
  • sůl
  • 1 houska
  • kmín v celku

Nadrobno nakrájené maso a slaninu si osmažíme na trošce oleje a zalijeme teplou vodou. Přihodíme několik bobkových listů.

Brambory a mrkev oloupeme, očistíme a rozkrájíme na kostičky. Na podobně velké kostičky rozkrájíme i kvašené okurky.

Okurky přidáme k masu a přisypeme také polovinu kyselého zelí a čalamádu. Okořeníme estragonem a 15 minut vaříme. Potom přidáme brambory a obě mrkve rozkrájené na kostičky.

Vajíčko smícháme s moukou, špetkou soli a troškou vody, abychom získali těsto na halušky, do kterého pak nalámeme osmažené kostičky housky. Přisypeme pořádnou dávku kmínu, uždibujeme kousky těsta a uhněteme z nich knedlíčky. Ty potom vhodíme do téměř hotové polévky a dovaříme.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3728

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.