4 porce
- 30 dkg vepřové kýty
- 30 dkg uzené slaniny
- 3 brambory
- 2 mrkve
- 2 kvašené okurky
- 25 dkg kyselého zelí
- 25 dkg čalamády
- estragon
- 1 vajíčko
- mouka
- sůl
- 1 houska
- kmín v celku
Nadrobno nakrájené maso a slaninu si osmažíme na trošce oleje a zalijeme teplou vodou. Přihodíme několik bobkových listů.
Brambory a mrkev oloupeme, očistíme a rozkrájíme na kostičky. Na podobně velké kostičky rozkrájíme i kvašené okurky.
Okurky přidáme k masu a přisypeme také polovinu kyselého zelí a čalamádu. Okořeníme estragonem a 15 minut vaříme. Potom přidáme brambory a obě mrkve rozkrájené na kostičky.
Vajíčko smícháme s moukou, špetkou soli a troškou vody, abychom získali těsto na halušky, do kterého pak nalámeme osmažené kostičky housky. Přisypeme pořádnou dávku kmínu, uždibujeme kousky těsta a uhněteme z nich knedlíčky. Ty potom vhodíme do téměř hotové polévky a dovaříme.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3728
Poslední tip, trik či komentář