reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka se zeleným hráškem

4 porce

  • ½ kg zeleného hrášku
  • 1 cibule
  • 2-3 mrkve
  • 1-2 kořeny petržele
  • 1 celé kuřecí stehno
  • 2 vykostěná kuřecí prsíčka
  • 15 dkg kuřecích jater
  • 1 lžíce cukru
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Na olivovém oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přistrouháme jednu mrkev a osolíme. Potom vhodíme na kolečka nakrájený kořen petržele a zbylé množství připravené mrkve.

Přidáme na kousky rozkrájené kuřecí stehno, kuřecí prsíčka a játra. Osolíme, opepříme, vše dohromady mírně osmahneme a podlijeme vlažnou vodou. Můžeme přisypat také lžičku cukru, protože cukr zvýrazní chuť zeleného hrášku. Nakonec do polévky nasypeme zelený hrášek a vaříme pod pokličkou tak dlouho, dokud maso nezměkne.

Pokud připravujeme tuto polévku společně v jednom menu s palačinkami, jako zavářku můžeme použít i na nudličky nakrájenou palačinku.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3802

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.