4 porce
- ½ kg zeleného hrášku
- 1 cibule
- 2-3 mrkve
- 1-2 kořeny petržele
- 1 celé kuřecí stehno
- 2 vykostěná kuřecí prsíčka
- 15 dkg kuřecích jater
- 1 lžíce cukru
- olivový olej
- sůl
- pepř
Na olivovém oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přistrouháme jednu mrkev a osolíme. Potom vhodíme na kolečka nakrájený kořen petržele a zbylé množství připravené mrkve.
Přidáme na kousky rozkrájené kuřecí stehno, kuřecí prsíčka a játra. Osolíme, opepříme, vše dohromady mírně osmahneme a podlijeme vlažnou vodou. Můžeme přisypat také lžičku cukru, protože cukr zvýrazní chuť zeleného hrášku. Nakonec do polévky nasypeme zelený hrášek a vaříme pod pokličkou tak dlouho, dokud maso nezměkne.
Pokud připravujeme tuto polévku společně v jednom menu s palačinkami, jako zavářku můžeme použít i na nudličky nakrájenou palačinku.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3802
Poslední tip, trik či komentář