Ingredience
- 150 g topinambur
- 1 cibule
- 100 g řapíkatého celeru
- Špetka mletého kardamomu
- Špetka mleté skořice
- 400 ml zeleninového vývaru
- 50 ml suchého vína
- 120 ml 33% smetany
- 80 g másla
- Sůl
- Pepř
Topinambury, cibuli a podélně rozkrojený řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu. Po chvilce přisypeme skořici a kardamom. Zalijeme vínem a vývarem a necháme 30 až 45 minut vařit. Následně přidáme smetanu, rychle provaříme a rozmixujeme. Nakonec polévku osolíme, opepříme a přecedíme přes sítko.
Zdroj: Polévka z topinambur; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2304-polevka-z-topinambur/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář