reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z topinambur

Ingredience

  • 150 g topinambur
  • 1 cibule
  • 100 g řapíkatého celeru
  • Špetka mletého kardamomu
  • Špetka mleté skořice
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml suchého vína
  • 120 ml 33% smetany
  • 80 g másla
  • Sůl
  • Pepř

Topinambury, cibuli a podélně rozkrojený řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu. Po chvilce přisypeme skořici a kardamom. Zalijeme vínem a vývarem a necháme 30 až 45 minut vařit. Následně přidáme smetanu, rychle provaříme a rozmixujeme. Nakonec polévku osolíme, opepříme a přecedíme přes sítko.

Zdroj: Polévka z topinambur; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2304-polevka-z-topinambur/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.