reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pollo dei mattonaia Kuře po cihlářsku

4 porce

  • 3-4kg keramické hlíny
  • papír na pečení
  • 1 kuře
  • snítka rozmarýnu
  • snítka tymiánu
  • snítka šalvěje
  • 1dcl dezertního vína (např. Vin Santo)
  • sůl, pepř
  • 5 plátků pancetty
  • 2 lžíce oleje extra virgin

Kuře musí být samozřejmě vykuchané.
Bylinky namočíme do vína a navoněné bylinky vložíme do vnitřku kuřete, osolíme 
a opepříme, kůži pokryjeme slaninou.
Pečící papír potřeme olejem a zabalíme do něj kuře, papír raději víckrát obalíme.
Předehřejeme troubu na 150 stupňů, z keramické hlíny vyválíme 2 velké pláty, jeden dáme na plech, položíme na něj zabalené kuře a druhým plátem jej přikryjeme, okraje pevně spojíme, aby bylo kuře celé zabalené.
Pečeme až 3 hod, podle velikosti kuřete, na 150°.
Servírujeme v hlíně, kterou lehce naklepneme například kladívkem (neostrou hranou).

Příloha
Verza con pancetta
Kapusta se slaninou

1 kapusta
4 plátky pancetty (slaniny)
olej extra virgin
sůl, pepř

Kapustu rozřízneme napůl, vyndáme košťál, poté ji rozčvrtíme a nakrájíme ma větší kusy. Na oleji osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme kapustu a smažíme, dokud nezměkne, můžeme ji podlít trochou vody.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [8.11.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.