4 porce
- 1 kuře
- 50 g vepřového sádla
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 snítka tymiánu
- pár lístků šalvěje
- majoránka
- 1 sklenka piva
- hrubá sůl
Kuře po páteři rozpůlíme, ale musí zůstat v kuse (otevřeme ho). Rozmarýn, tymián, šalvěj a majoránku rozdrtíme v hmoždíři s kapkou olivového oleje, přidáme sádlo a sůl a vzniklou směsí potřeme kuře. Z té strany, kde je kůže, jenom pokapeme olejem, aby se na grilu kůže nepřipálila. Kuře dáme na gril, polijeme pivem a během pečení potíráme bylinkovou směsí. Jako přílohu můžeme zvolit grilovanou zeleninu.
Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima http://www.makro.cz/index.php?page_id=786&u=342
Poslední tip, trik či komentář